INGREDIENTAI: 15 gramų sausų mielių
50 gramų cukraus
0.5 šaukštelio druskos
2 vienetai kiaušinių
100 mililitrų pieno
30 gramų sviesto
1.5 šaukšto aliejaus
350 gramų kvietinių miltų (arba Spelta)
0.5 litro obuolienės
1 šaukštelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bandelės nedidelės, todėl jų ir daug. Į kambario temperatūros pieną suberiame mieles ir cukrų, išmaišome ir pastatome šiltai apie 10 - 15 minučių, kol mielės pakels masę. Dubenyje sumaišome miltus su druska, supilame pieno mišinį, išplaktus kiaušinius, minkštą sviestą, supilame aliejų. Užminkome tešlą. Tešla turi buti minkšta, bet nelipti prie rankų. Jei limpa - įberti dar šiek tiek miltų. Kruopščiai išminkome tešlą, kol ji taps elastinga. Dedame į dubenį šiltoje vietoje ir paliekame pakilti dar 10 minučių, kol tešla pakils dvigubai.
2.
Atgnybiame sauja nedidelį gabalėlį tešlos ir delnais formuojame apskritimus. Juos suplojame ir į vidų šaukšteliu sudedame obuolienę. Kraštą gerai užspaudžiame sukdami “virvutę“ (panašiai kaip kibinus). Dedame siūle žemyn į išklotą kepimo popieriumi skardą. Viršų aptepame plaktu kiaušiniu.
3.
Orkaitę įkaitiname iki 200 C laipsnių tamperatūros. Bandeles kepame apie 20 minučių, kol jos gražiai paruduos.