INGREDIENTAI: 200 gramų pievagrybių (arba kitų grybų, tiks ir šaldyti)
200 mililitrų balto vyno
1 litras vištienos sultinio
150 gramų ryžių (risotto)
100 gramų žaliųjų žirnelių (šviežių arba šaldytų)
1 vienetas svogūnų
50 gramų sviesto
2 skiltelės česnako
2 šlakeliai alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos (aš nedėjau)
pagal skonį penkių pipirų mišinio (grūstų)
pagal skonį kietojo sūrio (tarkuoto, patiekiant)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūną supjaustyti smulkiai, pievagrybius - riekelėmis. Česnaką labai smulkiai supjaustyti.
2.
Svogūną pakepti su šiek tiek alyvuogių aliejaus. Dėti pusę sviesto, suberti česnaką ir pievagrybius, žirnelius. Pakepti apie 7 min. Sudėti į kitą indą.
3.
Į tą pačią keptuvę dėti likusį sviestą, suberti ryžius ir šiek tiek pakepti. Supilti vyną ir kaitinti, maišant, kol vyno beveik nebeliks (išgaruos).
4.
Pilti pusę stiklinės sultinio, išmaišyti ir kaitinti tol, kol skysčio neliks. Taip kartoti, pilant po pusę stiklinės, kol sunaudosite visą sultinį. Paragauti, jei ryžiai dar kietoki, pakartoti su puse stiklinės vandens.
5.
Kai ryžiai suminkštės, sudėti keptus pievagrybius su daržovėmis. Pagardinti prieskoniais. Druskos aš nedėjau, užteko sūrumo nuo sultinio.
6.
Pateikiant, užbarstyti kietojo sūrio. Skanaus!