INGREDIENTAI: Tešlai:
500 gramų miltų
6 vienetai kiaušinių trynių
220 gramų grietinės
200 gramų sviesto
Kremui:
6 vienetai kiaušinių baltymų
250 gramų cukraus
4 šaukštai citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Šaltą sviestą sutarkuojame arba sukapojame kombainu su miltais, grietinę sumaišome su kiaušinio tryniais ir supilame ant miltų mišinio.
2.
Suminkome tešlą kad būtų minkšta, padaliname ją į rutuliukus, maždaug didesnio kiaušinio dydžio ir dedame į šaldytuvą 30 - 40 minučių.
3.
Išplakame kiaušinių baltymus su cukrumi iki standžių blizgių putų, į pabaigą dedame citrinos sulčių pagal skonį.
4.
Imame tešlos rutuliuką, labai plonai iškočiojame, supjaustome į 8 trikampius, ištepame baltymų kremu ir susukame nuo platesnės dalies.
5.
Kepame apie 20 minučių 170 C laipsnių temperatūroje.