INGREDIENTAI: 15 vienetų slyvų (vidutinio dydžio, jeigu mažesnės - imkite šiek tiek daugiau)
300 gramų cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1/4 šaukštelio cinamono
2 vienetai gvazdikėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Stiklainius švariai išplauti ir iškaitinti.
2.
Slyvas sudėti į didelį kiaurasamtį ir perlieti verdančiu vandeniu, nuvarvinti.
3.
Į 3 litrų talpos stiklainį sudėti slyvas, ant jų suberti cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną ir gvazdikėlius.
4.
Stiklainius iki viršaus vėl užpilti verdančiu vandeniu. Palikti tik truputėlį laisvos erdvės nuo viršaus, bet ne per daug, nes stovėdamos slyvos sugeria dalį skysčio.
5.
Stiklainius sandariai užsukti steriliais nuplikytais dangteliais. Stiklainį šiek tiek pavartyti, kol ištirps cukrus.
6.
Stiklainius sustatyti dangteliais žemyn, šiltai užkloti ir palikti visiškai atvėsti, geriausiai bent 2 paras, kol visiškai atvės, o tada nešti į rūsį ar sandėliuką.