TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-28 15:45
Lietinių krepšeliai su vištiena - paprasta ir skanu!
Lietinių krepšeliai su vištiena - paprasta ir skanu!

Porcijų skaičius: 3


INGREDIENTAI:
Tešlai:
2 stiklinės pieno
1 stiklinė miltų
2 vienetai kiaušinių
2 šaukštai aliejaus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
1 vienetas vištienos krūtinėlės (virtos)
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
0.5 vieneto paprikos
2 šaukštai majonezo
šiek tiek sviesto
Padažui:
400 mililitrų pieno
50 gramų sviesto
1 vienetas saldžiosios paprikos
1 šaukštas miltų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius gerai išplakti su druska, supilti pieną ir plakti toliau. Įmaišyti persijotus miltus, supiliti aliejų ir dar kartą viską gerai išmaišyti. Aš plakiau elektriniu plakikliu.

2.
Lietinius blynus kepti įkaitintoje keptuvėje ant nedidelės ugnies.

3.
Į keptuvę su trupučiu sviesto sudėti tarkuotą morką, kubeliais pjaustytą papriką, smulkintą svogūną ir pakepti apie 7 minutes. Įdėti majonezo, gerai išmaišyti ir pakepinti dar porą minučių. Leisti atvėsti ir sudėti smulkintą vištienos krūtinėlę.

4.
Įdarą gerai išmaišyti, sudėti ant lietinių ir juos suformuoti. Aš dariau krepšelius ir sutvirtinau juos mediniais pagaliukais.

5.
Stiklinį indą arba kitą indą, kuriame kepsite, sutepti aliejumi, išdėlioti lietinius su įdaru ir dėti į įkaitintą 200 C laipsnių orkaitę. Kepti, kol gražiai apskrus apie 15 - 20 minučių. Patiekiant lietinius nepamirškite išimti medinių pagaliukų.

6.
Padažui sviestą sudėti į puodą, įpilti pieno, sudėti kubeliais pjaustytą papriką. Pavirti apie 5 minutes, tada suberti miltus ir viską labai gerai išmaišyti. Maišant virti ant labai mažos ugnies, įdėti šiek tiek drusko ir pipiru. Palikti po dangčiu 3 - 5 minutes.




admin · 2020-11-30 06:00 · 354 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt