TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Gaivus nekeptas varškės tortas su žele
Nekeptas varškės žele tortas

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Pagrindui:
400 gramų sausainių (naudojau "Selga" su kondensuotu pienu)
100 gramų sviesto
Kremui:
300 gramų varškės
300 gramų braškių
3/4 stiklinės grietinės
0.5 stiklinės vandens
1/3 stiklinės cukraus
25 gramai želatinos
Viršui:
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
77 gramai citrinų želė
69 gramai braškių želė

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sviestą ištirpinti, sausainius sutrinti į trupinius ir sumaišyti su sviestu. Torto formos dugną su atsegamais kraštais iškloti kepimo popieriumi, sudėti trupinius ir gerai pirspausti prie dugno. Palikti šaldytuve, kad sustingtų. Tortui naudojau 24 centimetrų skersmens formą.

2.
Varškę, grietinę, cukrų ir braškes (kelias jų palikti papuošimui) sutrinti elektriniu trintuvu. Želatiną užpilti vandeniu ir palikti kelias minutes išbrinkti. Tuomet pakaitinti garų vonelėje, kad ištirptų ir palikti atvėsti. Atvėsusią kruopščiai įmaišyti į varškės masę.

3.
Paruoštą masę supilti ant sausainių pagrindo ir padėti tortą į šaldytuvą, kad sustingtų.

4.
Pirmam žėlė sluoksniui 23 gramus braškių žėlė paruošti taip, kaip nurodyta ant pakelio. Kai žėlė šiek tiek atvės, užpilti ant torto ir palikti šaldytuve, kad sustingtų. Antram žėlė sluoksniui 23 gramus žėlė paruošti, kaip nurodyta ant pakelio. Pusę indelio kondensuoto pieno išplakti ir į jį supilti šiek tiek pravėsusią žėlė. Viską užpilti ant torto ir vėl dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.

5.
Trečią ir ketvirtą sluoksnį daryti su citrinos žėlė, taip pat kaip su pirmais sluoksniais. Trečiam sluoksniui - tik žėlė, ketvirtam - žėlė su kondensuotu pienu.

6.
Paruošti likusius 23 gramus braškinės žėlė palikti atvėsti. Ant torto išdėlioti supjaustytas braškes ir užpilti žėlė. Palikti šaldytuve, kad sustingtų.




admin · 2020-11-29 03:00 · 438 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt