INGREDIENTAI: Tešlai:
4 stiklinės miltų
400 gramų kefyro
80 gramų aliejaus
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis sodos
1 žiupsnelis druskos
1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
šiek tiek vandens (aptepimui)
Įdarui:
500 gramų vištienos filė
3 vienetai svogūnų (didelių)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į kefyrą suberti sodą, druską, cukrų, supilti aliejų ir viską išmaišyti. Suberti miltus ir užminkyti tešlą. Palikti šaldytuve, kol pagaminsite įdarą. Ingredientų matavimui naudojau 250 mililitrų stiklinę.
2.
Vištienos filė supjaustyti mažais gabaliukais, susmulkinti svogūną.
3.
Vištieną apkepti keptuvėje įkaitintame aliejuje, tada suberti svogūnus ir dar truputėlį pakepinti, pagardinti druska, pipirais ir išmaišyti.
4.
Tešlą padalinti į dvi lygias dalis. Iškočioti vieną lakštą, dėti į kepimo indą, sudėti įdarą, o ant viršaus dėti kitą iškočiotą lakštą. Pyragą subadyti šakute arba per vidurį truputį įpjauti.
5.
Aptepti kiaušinio ir vandens plakiniu ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.