INGREDIENTAI: 200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
130 gramų rikotos
2 šaukšteliai želatinos milteliai
2 šaukštai vandens
100 gramų šilauogių
10 vienetų braškių
50 gramų cukraus
1 šaukštelis citrinos rūgšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia gerai išplakame grietinėlę su cukrumi ir citrinos rūgštele. Į gerai išplaktą grietinėlę sudedame rikotą. Viską išmaišome.
2.
Želatina palikti išbrinkti 10 minučių vandenyje. Ištirpinti vandens garų vonelėje ir palikti šiek tiek atvėsti.
3.
Ištirpinta želatiną supilame į grietinėlės ir rikotos kremą ir gerai išmaišome. Sudedame šilauoges ir vėl išmaišome.
4.
Kremą sudedame į norimas taures ir dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Sustingusį kremą papuošiame braškėmis. Skanaus.