INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo vanilinių ledų
3 pakeliai braškių želė
700 mililitrų vandens
2 saujos braškių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Užkaitiname (bet neužviriname) vandenį ir maišydami supilame 3 pakelius želė, gerai išmaišome, jog ištirptų. Paliekame 10-15 minučių pastovėti, jog tikrai gerai ištirptų ir atvėstų.
2.
Prieš tai iš šaldymo kameros išimame ledus, kad jie suminkštėtų. Aš perku ledus supakuotus po 1 kg. Kad greičiau atitirptų, supjaustau juos į dalis.
3.
Ledus dedame į elektrinį plaktuvą ir plakame, po truputį pildami skystą želė.
4.
Labai greitai (nes masė staigiai stingsta) žele pilame į pasiruoštą formą (naudojau apvalų žele žiedą), tarpais įdedant pjaustytų braškių. Forma turi būti pilna, kad visi tarpai būtų pilni mūsų ledų ir želė masės. Uždengiame formą dangteliu, gerai užspaudžiame.
5.
Dedame į šaldytuvą ir laikome kol gerai sustings (aš laikau per naktį).
6.
Sustingus mūsų tortui, uždengtą formą labai trumpam panardiname į karštą vandenį, kad atkibtų masės kraštai. Atidarome dangtelį ir atsargiai išverčiame į lėkštę arbą tortinę.