INGREDIENTAI: 200 mililitrų kokosų pieno
4 šaukštai čija sėklų
1 šaukštelis medaus (abra klevų sirupo ar kitu saldiklio)
1 vienetas mango vaisiaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Medų naudojau natūralų kietą, tad ištirpinau jį keliuose šaukštuose šilto vandens.
2.
Sumaišome čija sėklas, medų, kokosų pieną ir paragaujam, ar užtenka saldumo. Paliekame, kad išbrinktų (geriausia - nakčiai šaldytuve, bet jeigu skubate - galima valandai kambario temperatūroje).
3.
Mango vaisių nuvalom ir sutriname (nuo kaulo vaisių nuimti patogu šaukštu).
4.
Išbrinkusią kokosų pieno masę išmaišome - metas gaminti ledus. Kadangi abi masės tirštos, jas galima sluoksniuoti iš karto į formeles.
5.
Dedame į šaldymo kamerą 4-5 valandoms kad sušaltų (aš palikau nakčiai).