INGREDIENTAI: 4 vienetai obuolių (didesnių)
4 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus (arba pagal skonį)
150 gramų aguonų
100 gramų miltų
50 gramų sviesto
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Obuolius nulupti ir supjaustyti kubeliais. Sviestą ištirpinti ir leisti šiek tiek atvėsti. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų
2.
Kiaušinių trynius, cukrų ir vanilinį cukrų išplakti iki purumo. Supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą, įsijoti miltus. Viską išmaišyti.
3.
Įmaišyti pjaustytus obolius, suberti aguonas. Baltymus išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
4.
Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 minučių.