INGREDIENTAI: 500 gramų faršo (naudojau kiaulienos)
450 gramų makaronų (išvirtų)
250 gramų voveraičių (galima pakeisti pievagrybiais)
200 gramų grietinės (arba neriebios grietinėlės)
100 gramų sūrio
1 vienetas svogūnų
pagal skonį džiovinto raudonėlio
pagal skonį džiovintas rozmarinas
pagal skonį petražolių
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įkaitinti keptuvę ir joje apkepti faršą, pagardinti druska, pipirais.
2.
Smulkiai supjaustyti svogūną ir jį apkepti kitoje keptuvėje.
3.
Nuvalyti grybus, sudėti į keptuvę su svogūnais ir dar pakepinti.
4.
Susmulkinti petražoles ir jas suberti į keptuvę su svogūnais ir grybais, tuomet sudėti grietinę, apkeptą faršą, raudonėlį, rozmariną, trumpai patroškinti.
5.
Išvirti makaronus ir juos sudėti į kepimo indą, ant jų suberti faršą su voveraitėmis.
6.
Sutarkuoti sūrį ir apibarstyti viršų.
7.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 - 25 minutes, kol gražiai apkeps sūris.