TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Jokūbas Steponas Rimgaudas Vakarė Rufas
Makaronų apkepas su malta mėsa ir grybais
Makaronų apkepas su malta mėsa ir grybais

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
500 gramų faršo (naudojau kiaulienos)
450 gramų makaronų (išvirtų)
250 gramų voveraičių (galima pakeisti pievagrybiais)
200 gramų grietinės (arba neriebios grietinėlės)
100 gramų sūrio
1 vienetas svogūnų
pagal skonį džiovinto raudonėlio
pagal skonį džiovintas rozmarinas
pagal skonį petražolių
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įkaitinti keptuvę ir joje apkepti faršą, pagardinti druska, pipirais.

2.
Smulkiai supjaustyti svogūną ir jį apkepti kitoje keptuvėje.

3.
Nuvalyti grybus, sudėti į keptuvę su svogūnais ir dar pakepinti.

4.
Susmulkinti petražoles ir jas suberti į keptuvę su svogūnais ir grybais, tuomet sudėti grietinę, apkeptą faršą, raudonėlį, rozmariną, trumpai patroškinti.

5.
Išvirti makaronus ir juos sudėti į kepimo indą, ant jų suberti faršą su voveraitėmis.

6.
Sutarkuoti sūrį ir apibarstyti viršų.

7.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 - 25 minutes, kol gražiai apkeps sūris.




admin · 2020-11-25 03:00 · 432 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt