INGREDIENTAI: 1 kokosas
1 žiupsnelis citrinos žievelės
1 valgomasis šaukštas medaus
Tešlai:
800 g miltų
1 stiklinė cukraus
25 g mielių
500 g grietinėlė, 35 % riebumo
3 valgomieji šaukštai aliejaus
1 kiaušinis
1 kiaušinio trynys
1 pakelis vanilinio cukraus
Pabarstymui:
2 valgomieji šaukštai perlinio cukraus
Aptepimui:
1 kiaušinio baltymas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į dubenį supilti miltus, viduje padaryti duobutę. Į ją supilti nešaltą grietinėlę, kurioje išplaktas vienas visas kiaušinis ir kito trynys, ištirpintos mielės, vanilinis cukrus ir cukrus. Masę pamaišyti su miltais iš duobės kraštų ir dubenį padėti šiltai. Kai matosi, kad jau pakilo, reikia minkyti rankomis. Įpilti 3 šaukštus aliejaus ir masę išmaišyti su visais miltais. Jei limpa prie rankų, vadinasi trūksta miltų. Palaukti, kol pakils antrą kartą. Stalą patepti aliejumi ir iškočioti tešlą. Ją supjaustyti keturkampiais. Ant kiekvieno keturkampio dėti po šaukštą įdaro, pagaminto iš tarkuoto kokoso, medaus, citrinos žievelių. Suformuoti trikampę bandelę. Suklijuoti 2 jos kampus - gausis lapelis. Aptepti kiaušinio baltymu, pabarstyti perliniu cukrumi ir kepti apie 30 min. orkaitėje.