TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė: Ranka ranką prausia
Gaivus varškės tortas
Gaivus varškės tortas

Porcijų skaičius: 12


INGREDIENTAI:
400 gramų varškės (trinta)
400 gramų grietinėlės, 35% riebumo
400 gramų sausainių
290 gramų kondensuoto pieno, saldinto
200 gramų tyrės (saldi raudonų - juodų serbentų, raudonai želei)
200 gramų kompoto (persikų, su tirščiais, išplaktas)
130 gramų sviesto
1 vienetas citrinų
1 pakelis želės
1 sauja džiovintų spanguolių
1 šaukštas vanilinio cukraus
6 gramai želatinos
Papuošimui:
300 gramų vaisių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Maltus kartu su spanguolėmis sausainius sumaišyti su garuose tirpintu sviestu, sumaišytu su sutirštintu pienu. (90 g.).

2.
Tortinę ištepti sviestu, suformuoti sausaininę formą ir kepti apie 10 minučių.

3.
Atvėsinti formą, nenuimant tortinės kraštų.

4.
Varškę sumaišyti su paplakta grietinėle, sutirštintu pienu (200 g.), pagardintu vaniliniu cukrumi ir citrinos sultimis.

5.
Persikų kompote paruoši pagal instrukciją paruošą želę (4 šaukštai) ir įmaišyti į varškės masę.

6.
Pasiruošti iš duotųjų ingredientų geltoną ir raudoną želes, želatiną ištirpinant mažame kiekyje vandens.

7.
Imti kiekvienos spalvos želei po šaukštą kupiną želatinos. Galima į želes dar citrinos sulčių įspausti. Pilti į sausaininį dubenį sluoksniais tyres, vis pašaldant, pagal savo norus.

8.
Papuošti vaisiais ir uogomis, užlieti puošimo želė, paruošta pagal instrukciją ant pakuotės.

9.
Torto šonus aš aprašiau cukraus pudros su citrina glaistu mišiniu.




admin · 2020-11-23 18:00 · 346 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt