INGREDIENTAI: 1 vienetas vištienos krūtinėlės
1 vienetas avokadų
2 saujos salotų
1 sauja šparaginių pupelių
1 šaukštelis citrinų sulčių
Padažui:
50 gramų sojos padažo
25 gramai vandens
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas ryžių acto
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis rudojo cukraus
0.5 šaukštelio česnako miltelių
0.5 šaukštelio malto imbiero
Pabarstymui:
šiek tiek sezamo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Ruošiame padažą – sumaišome visus padažo ingredientus, išskyrus aliejų.
2.
Vištieną nuplauname, pabarstome druska, pipirais ir apipilame puse paruošto padažo. Leidžiame marinuotis bent pusvalandį.
3.
Kepame vištieną – apskrudiname keptuvėje iš abiejų pusių po pora minučių ir perkeliame kepti į 190 laipsnių orkaitę apie 12 minučių. Iškepusią vištieną perpjauname per storiausią vietą ir patikriname ar gerai iškepė, t.y. ar visa mėsa balta.
4.
Keptuvėje trumpai apkepiname šparagines pupeles.
5.
Į lėkštę dedame salotas, avokadą (jį apšlakstome citrinos sultimis, kad neruduotų), keptas šparagines pupeles ir juostelėmis pjaustytą keptą vištieną. Daržoves pabarstome druska ir pipirais. Likusį padažą sumaišome su 2 v.š. alyvuogių aliejaus. Šiuo padažu apipilame salotas ir apibarstome sezamu.
Daugiau maistingų ir stilingų receptų galite rasti šioje Kristinos knygoje