INGREDIENTAI: 250 gramų grikių
10 vienetų rūkytos dešrelės (naudojau Medžiotojų)
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų (didelio)
70 gramų sviesto
1 vienetas daržovių sultinio (kubeliais)
pagal poreikį grūstų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Grikius užplikyti karštu vandeniu, uždengti ir palikti išbrinkti.
2.
Svogūną nulupti ir susmulkinti kubeliais. Morką nulupti, sutarkuoti burokine tarka.
3.
Keptuvėje ištirpinti sviestą, apkepinti svogūnus ir auksinės spalvos. Sudėti morkas, kepinti, kol suminkštės.
4.
Dešreles išvirti ir supjaustyti griežinėliais. Dėti prie kepintų daržovių, kartu sudėti grikius, gardinti prieskoniais, išmaišyti ir roškinti apie 10 minučių.