INGREDIENTAI: Tešlai:
3 stiklinės miltų
1 stiklinė kefyro
0.5 stiklinės aliejaus
11 gramų sausų mielių
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis cukraus
Įdarui:
7 vienetai dešrelių
šiek tiek petražolių
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
Viršui:
šiek tiek majonezo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į kefyrą supilkite aliejų, truputį pašildykite, suberkite mieles, druską, cukrų ir išmaišykite. Įsijokite miltus ir užminkykite tešlą. Tešla turi būti minkšta ir elastinga. Padėkite šiltai 1 valandai.
2.
Iš tešlos padarykite pailgas "baronkytes", palaikykite apie 10 minučių, kad truputį pakiltų ir įdėkite po pusę dešrelės.
3.
Aptepkite kiaušinio plakiniu, apibarstykite smulkiai pjaustytom petražolėm, ir uždėkite majonezo.
4.
Dėkite į kepimo formą, išklotą popieriumi ir kepkite 180 C laipsnių orkaitėje apie 10 - 15 minučių, kol gražiai pagels.