INGREDIENTAI: 300 g sviesto
150 ml vandens
10 kiaušinių
1 stiklinės cukraus
1 šaukšto miltų
1 stiklinės pieno
45 g želatinos
Vanilės
Druskos
Glajui:
Šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Trynius išplakti su cukrumi, indą įstatyti į vandens vonelę ir užkaiskite. Į trynių mišinį suberkite miltus, supilkite pieną ir ,maišydami, virkite tol, kol sutirštės. Į praaušintą masę sudėkite sviestą, berkite vanilės, gerai išmaišykite. Kol trynių masė aušta,su žiupsneliu druskos iki standžių putų suplakite baltymus.Išbrikintą želatiną ištirpinti ir po truputį supilkite į baltymų plakinį.Tada sukrėskite trynių masęir tai pat gerai išsukite. Gatavą ruošinį sudėkite į formas ir sustingdykite šaldytuve. Aplieti ištirpintu šokolau.