TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Soti naminė pica su rūkytomis dešrelėmis ir daržovėmis
Naminė pica su dešrelėmis

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
Tešlai:
2 stiklinės miltų
0.5 stiklinės vandens (šilto)
1 vienetas kiaušinių
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
150 gramų karštai rūkytų dešrelių
150 gramų vyšninių pomidorų
10 vienetų pievagrybių
1 vienetas raudonosios paprikos
4 šaukštai pomidorų padažo
4 šaukštai grietinės (arba majonezo)
0.5 vieneto rausvųjų svogūnų
1 saujelė marinuotų jalapenų (nebūtina)
1 žiupsnelis džiovintas čiobrelis
1 žiupsnelis raudonėlio
šiek tiek fermentinio sūrio (tarkuoto)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinį išplakti su cukrumi ir mielėmis, suberti druską, įpilti alyvuogių aliejų, vandenį ir viską išmaišyti. Suberti miltus ir užminkyti tešlą.

2.
Padalinti tešlą į dvi dalis, ir iš kiekvienos suformuoti stačiakampio formos picą, dėti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi ir palikti pakilti apie 15 minučių.

3.
Ant kiekvienos pakilusios tešlos dėti po 2 šaukštus pomidorų padažo ir grietinės arba majonezo. Tolygiai paskirstyti ir kepti 200 C laipsnių orkaitėje apie 10 - 15 minučių.

4.
Ištraukti apkeptas picas ir ant kiekvienos išdėlioti plonais pusžiedžiais pjaustytą svogūną, griežinėliais pjaustytas dešreles, vyšninius pomidorus, papriką, pievagrybius. Užberti džiovintus prieskonius, smulkintą jalapeną ir tarkuotą sūrį.

5.
Dėt į orkaitę ir kepti, kol picos iškeps ir sūris gražiais apskrus.




admin · 2020-11-20 18:00 · 412 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt