TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Grietininiai keksiukai su mėlynėmis - greiti ir skanūs
Grietininiai keksiukai su mėlynėmis uogomis

Porcijų skaičius: 9


INGREDIENTAI:
Tešlai:
360 mililitrų miltų
200 gramų mėlynių (šaldytų arba šviežių)
180 mililitrų grietinės
120 mililitrų cukraus
70 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių
0.5 vieneto citrinos žievelės (tarkuotos)
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio cinamono
1/4 šaukštelio sodos
1/4 šaukštelio druskos (smulkios)
Pabarstymui:
3 šaukštai rudojo cukraus (arba baltojo)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sviestą ištirpiname ir paliekame šiek tiek atvėsti. Mažame indelyje sumaišome sodą, kepimo miltelius, cinamoną, druską ir vanilinį cukrų.

2.
Atvėsusį sviestą sumaišome su kiaušiniu, citrinos žievele, 0,5 stiklinės cukraus ir grietine. Po to įmaišome kepimo miltelių ir kitų prieskonių mišinį. Lengvai išmaišome, kol šiek tiek suputos. Tada suberiame miltus ir išmaišome, kol neliks gumulėlių ir tešla bus tiršta. Saują mėlynių atsidedame, o likusias įmaišome į tešlą (jei naudojate šaldytas mėlynes, jų prieš tai atšildyti nereikia).

3.
Į keksiukų formeles išdėliokite keksiukų kepimo popierėlius. Jei nenorite naudoti keksiukų popierėlių, tuomet patepkite keksiukų formeles sviestu.

4.
Tešlą paskirstome į keksiukų formeles, apdėliojame likusiomis mėlynėmis, apibarstome kiekvieną keksiuką cukrumi.

5.
Kepame iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 - 35 minutes, kepimo pabaigoje mediniu dantų krapštuku patikrinkite ar iškepęs keksiukų vidus. Keksiukai turi vos apskrusti. Kai keksiukai iškepa – traukiame iš orkaitės, atvėsiname ir skanaujame!


Patarimai:

Šie mėlynių keksiukai išlieka minkšti ir kvapnūs keletą dienų, jei atvėsusius laikysite uždengtus.


Vietoj mėlynių galite naudoti kitokias mėgiamas uogas, pvz. gervuoges, vyšnias ar avietes.




admin · 2020-11-20 15:00 · 365 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt