INGREDIENTAI: 4 litrai pieno (naudojau 2.5 %)
800 mililitrų kefyro
400 gramų grietinės, 30% riebumo
6 vienetai kiaušinių
2 šaukštai druskos
2 šaukštai kmynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Pieną su druską užvirinti.
2.
Kiaušinius išplakti su grietine ir kefyru, suberti kmynus ir viską supilti į verdantį pieną.
3.
Pavirti apie 8 minutes, nuolat maišant, kol atsiskirs maži varškės grūdeliai.
4.
Į sietelį įkloti kelis sluoksnius marlės ar kito panašaus audinio. Supilti į sietelį masę ir palikti maždaug 2 val. nuvarvėti. Tada sūrį suspausti ir paslėgti. Palaikyti per naktį.
5.
Skanauti su juodos duonos riekele ar uogienės šaukšteliu.