INGREDIENTAI: Tešlai:
500 gramų kvietinių miltų
250 gramų sviesto (šalto)
1 vienetas kiaušinių
50 gramų šlapių mielių
5 šaukštai pieno
3 šaukštai cukraus
Pabarstymui:
1 šaukštas cinamono
1 šaukštas cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
5 šaukštus pieno truputį pašildome (kad užlašinus ant delno jaustųsi šiluma, bet nedegintų), beriame 3 šaukštus cukraus, dedame mieles ir gerai išmaišome, kad mielės ištirptų ir susidarytų putos (reiškia, mielės atgijo, sureagavo). Palaikome šiltai, kol suputos, suaktyvės.
2.
Sviestą tarkuojame burokine tarka, vis padažydami į miltus. Į tarkuotą sviestą suberiame likusius miltus, įmušame kiaušinį, supilame aktyvuotas mieles. Tešlą surenkame į gumulą, daug neminkydami.
3.
Į didesnį duobenį pilame 4 - 5 litrus šalto vandens. Į vandenį dedame tešlą. Laukiame, kol ji išnyra aukštyn, išplaukia. Tešlą padaliname į 2 dalis.
4.
Pabarstymui skirtą cukrų sumaišome su cinamonu.
5.
Iš vienos tešlos gabalo kočiojame apie 3 cm storio lakštą. Pabarstome cukraus ir cinamono mišiniu. Susukame ritinį. Pailgai įpjauname išilgai per vidurį, bet ne iki galo, kad atsivertų.
6.
Tą patį padarome ir su kitu tešlos gabalėliu.
7.
Pyragus dedame į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi.
8.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 – 40 min.
Patarimai:
•
Iškepusį galima, bet nebūtina, pabarstyti cukraus pudra.