INGREDIENTAI: 1 ir 2/5 kilogramo moliūgų
4 stiklinės vandens
1 vienetas svogūnų
4 skiltelės česnako
0.5 vieneto aitriųjų pipirų
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
pagal poreikį pelėsinio sūrio
šiek tiek aliejaus (kepimui)
šiek tiek balzamiko kremo (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Moliūgą nuvalome nuo žievės ir sėklų. Minkštimą supjaustome kubeliais. Svogūną supjaustome mažais kubeliais, česnakų skilteles - riekelėmis.
2.
Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepiname svogūną ir česnakus, kol suminkštės ir paskleis malonų aromatą.
3.
Moliūgus, apkeptus svogūnus ir česnakus sudedame į puodą. Supilame vandenį, uždengiame dangčiu ir verdame apie 20 minučių, kol moliūgas suminkštės.
4.
Sutriname trintuvu kartu su aitriu pipiru. Pagardiname druska ir pipirais.
5.
Patiekiant ant viršaus dedame pelėsinio sūrio pagal skonį, papuošiame balzamiko kremu.