TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Jokūbas Steponas Rimgaudas Vakarė Rufas
Greitas karamelinis tinginys be viryklės
Greitas karamelinis tinginys

Porcijų skaičius: 12


INGREDIENTAI:
400 gramų sausainių (naudojau "Gaidelis")
400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (naudojau "Rududu")
250 gramų riešutų (naudojau skrudintus sūdytus žemės, bet tinka ir kitokie)
100 gramų sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Riešutus pasmulkinu elektriniu smulkintuvu. Jeigu jo neturite, galite sudėti į stipresnį maišelį ir negailint patrankyti kočėlu :)

2.
Sausainius sutrupinu šiek tiek smulkiau negu įprastiniam tinginiui. Sausainius sumaišau su smulkintais riešutais.

3.
Į dubenį dedu pusę "Rududu" kiekio ir kubeliais pjaustytą sviestą. Rankiniu elektriniu trintuvu (vadinamu blenderiu) sutrinu iki vientiso kremo. Sudedu likusį "Rududu" ir dar kartą sutrinu. Jeigu blenderio neturite, žr. patarimus recepto apačioje.

4.
Karamelinį kremą krečiu ant sausainių bei riešutų. Mediniu šaukštu labai gerai išmaišau, kad viskas tolygiai pasidengtų kremu.

5.
Masę dedu į formą (naudojau silikoninę, skirtą keksui kepti), standžiai šaukštu spausdama, kad neliktų tarpų.

6.
Tinginį dedu į šaldytuvą keletui valandų (arba tiesiog nakčiai), kad sustingtų.

7.
Sustingusį karamelinį tinginį aš dar apšlaksčiau trupučiu tirpinto šokolado, bet tas nėra būtina - tinginys labai skanus ir tiesiog savaime.


Patarimai:

Jeigu neturite blenderio, tada sviestą ir "Rududu" pakaitinkite virš garų vonelės maišydami (ar net labiau "trindami") šaukštu iki susijungs į vientisą masę. Šią masę krėskite ant sausainių ir riešutų mišinio.


Jeigu naudosite kitokius riešutus, labai rekomenduoju juos pirmiausia paskrudinti sausoje keptuvėje iki paskleis aromatą (arba apie 10-12 min pakaitinkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių). Taip tinginys bus intensyvesnio skonio.




admin · 2020-11-16 18:00 · 389 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt