TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Jokūbas Steponas Rimgaudas Vakarė Rufas
Bandelės su aguonomis
Bandelės su aguonomis

Porcijų skaičius: 5


INGREDIENTAI:
250 mililitrų pieno
550 gramų miltų
75 gramai sviesto
100 gramų cukraus
2 šaukšteliai vanilinio cukraus (SAUDA)
2 šaukšteliai sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
1 šaukštas sviesto
2 šaukštai aguonų (SAUDA)
2 šaukštai razinų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į pašildytą pieną suberiamos mielės, cukrus,"SAUDA" vanilinis cukrus išmaišoma ir paliekama keletai minučių. Pamažu suberiami persijoti miltai, įberiamas žiupsnelis druskos ir užminkoma tešla (minkoma apie 10 min.). Baigiant minkyti supilamas ištirpintas sviestas. Tešla turi būti minkšta, puri. Užminkyta tešla uždengiama ir paliekama 1 val. šiltai, kad pakiltų. Tešla padalinama į dvi dalis, Vieną iš jų įberiama razinų ir išminkoma..

2.
Stalas pabarstomas miltais ir iškočiojami du 5-7 mm storio tešlos lakštai. Tešla kuri buvo su razinomis suvyniojama į vyniotinį, o tos kitos tešlos paviršius patepamas minkšu sviestu ir gausiai pabarstomas guonomis sumaišytomis su cukrumi ir suvyniojama į vyniotinį. Abieji vyniotiniai supjaustomi 3-4 cm pločio griežinėliais, sudedami į kepimo popieriumi išklotą skardą ir paliekami apie 30 min. šiltai, kad pakiltų.

3.
Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 190 ° temperatūroje apie 15-20 min., kol gražiai pagelsta. Skanaus!




admin · 2020-11-16 09:00 · 369 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt