TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Jokūbas Steponas Rimgaudas Vakarė Rufas
Gardžios bulvių armonikos su šonine
Gardžios bulvių armonikos su šonine

Porcijų skaičius: 1


INGREDIENTAI:
2 vienetai bulvių
70 gramų šaltai rūkytos šoninės (arba karštai rūkytos)
šiek tiek saulėgrąžų aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek gelsvės (arba petražolių)
šiek tiek sūrio (tarkuoto)
šiek tiek kalendros

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves nuskutu ir įpjaunu kas 3 - 5 mm. Tam, kad pjūviai būtų tolygūs ir neperjaučiau bulvės iki galo, ją dedu ant sriubinio šaukšto ir tuomet aštriu peiliu darau pjūvius. Į kas antrą pjūvį dedu plonas šoninės juosteles.

2.
Kiekvienai bulvei atsikerpu aliuminio folijos kvadratą, jei norisi cibulinio varianto, į kvadrato centrą dedu pusės svogūno žiedus, ant jų bulvę, ją patepu trupučio saulėgrąžų aliejaus. Tuomet bulves pabarstau trupučiu druskos, maltų juodųjų pipirų, džiovintų gelsvės arba petražolių lapelių.

3.
Folijos kraštus sukeliu į viršų ir susuku. Bulvės keliauja į iki 200C įkaitintą orkaitę (ar žarijas). Orkaitėje kepa apie 30 min., tuo tarpu žarijose po pusvalandžio reikia traukti vieną bulvę ir, atidarius folijos kraštą, ragauti. Gali tekti pakepti ir smarkiai ilgiau, laužo kaitros nepareguliuosi :) Jei norisi, kad šoninė paskrustų, po 20 min. kepimo orkaitėje, praveriu folijos lakštus.

4.
Tiekiu tiesiai į lėkštes. Su šakute ir peiliu būtinai padalinu servetėlių, jų tikrai prireikia. Tarkuotą sūrį dedu stalo vidury, kiekvienas pasibarsto tiek, kiek širdis geidžia. Taip pats stalo vidury dedu indelį su kapotais kalendros lapeliais.




admin · 2020-11-16 03:00 · 417 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt