TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Jokūbas Steponas Rimgaudas Vakarė Rufas
Nostalgiškieji šaltanosiai - virtinukai su mėlynėmis
Šaltanosiai

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
Tešlai:
2 stiklinės miltų (stiklinė 250 ml)
pagal poreikį vandens
1 vienetas kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
350 gramų mėlynių
3 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Miltus suberti į dubenį ir sumaišyti su žiupsneliu druskos. Ant miltų užpilti lengvai paplaktą kiaušinį, o tada pamažu maišant (galiausiai minkant) pilti vandenį. Vandens pilkite tiek, kad gautumėte elastingą tešlą - ji turėtų būti nelipni, bet ir ne kieta. Išminkytą tešlą dubenyje suspausti į kamuolį, dubenį pridengti švariu rankšluostėlių ir palikti pusvalandžiui pabrinkti.

2.
Įdarui mėlynes kruopščiai nuplauti, nurinkti šapelius, nuvarvinti ir išmaišyti su cukrumi bei vaniliniu cukrumi.

3.
Gnybti pabrinkusios tešlos gabalą ir jį iškočioti iki 3-4 mm storio. Virtinukų formavimui galite naudoti specialią formelę arba tiesiog išpjauti apskritimus stikline. Į kiekvieną apskritimą dėti įdaro ir užspaudyti kraštus.

4.
Šaltanosius atsargiai dėti į verdantį, šiek tiek pasūdytą vandenį ir virti apie 5-7 minutes.

5.
Išvirusius šaltanosius atsargiai išimkite kiaurasamčiu ir skanaukite!


Patarimai:

Šaltanosius labai skanu valgyti su grietine arba su grietinės ir sviesto padažiuku: ant nedidelės ugnies ištirpinkite 50g sviesto drauge su šaukštu cukraus ir trupučiu vanilinio cukraus (nebūtina, bet tinka), tada įdėkite apie 3-4 šaukštus grietinės, gerai išmaišykite ir dar šiek tiek pakaitinkite maišydami (bet neužvirinkite). Karštą padažą pilkite ant šaltanosių.


Tiek šaltanosiams, tiek kitiems virtinukams rinkitės miltus su didesniu glitimo kiekiu, pvz. aukščiausios rūšies, bet ne skirtus pyragams (kaip kad Ekstra ar Karališki), tada kočioti bus lengviau ir verdami šaltanosiai nesuplyš.




admin · 2020-11-15 03:00 · 402 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt