INGREDIENTAI: 230 gramų sluoksniuotos tešlos
115 gramų pieniško šokolado
1 šaukštelis aliejaus
310 gramų šaldytų vyšnių
110 gramų cukraus
1 šaukštas krakmolo
60 mililitrų vandens
3 vienetai aviečių
2 vienetai šokoladinių papuošimų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įkaitinti orkaitę iki 180 C laipsnių. Darbinį paviršių pabarstyti miltais. Tešlos stačiakampius atšildyti, kad galėtumėte kočioti. Sudėti tris šalia - vidurinį truputį ant šoninių dviejų viršaus. Pakočioti tešlą, kol gausite 33x18 cm stačiakampį.
2.
Mažame dubenėlyje ant vandens garų vonelės ištirpinti šokolado gabaliukus kartu su aliejumi. Atidengus maišyti 2 minutes, kol mišinys lengvai išsimaišys. Jį tolygiai šaukštu arba peiliu paskirstyti ant tešlos.
3.
Pradedant nuo ilgosios stačiakampio pusės, suvynioti tešlą į ritinėlį. Kraštą užspausti.
4.
Dantytu peiliuku arba ratuku supjaustyti tešlos ritinėlius į 12 gabalėlių, pastoviai nušluostant peiliuką ar ratuką. Išdėstyti gabaliukus ant kepimo formos, siūlės puse žemyn. Formuoti apskritimo arbą širdies figūrą. Tešlos gabalėliai turi būti pasvirę vienas link kito. Pakišti dalį paskutiniojo po pirmuoju ir užbaigti sujungimą.
5.
Kepti nuo apie 20 - 25 minutes, iki auksinės rudos spalvos. Iškepusius, naudojant didelę, plokščią mentelę, išimti ir uždėti ant lėkštės ar tortinės.
6.
Kol kepa pyragaičiai, 3,8 l puode sumaišyti cukrų, vyšnias ir 60 ml vandens. Užvirinti. Uogas sutrinti su bulvių košės trintuvu arba kočėlo galu. Virti 5 minutes visą laiką maišant. Sumaišyti kukurūzų arba bulvių krakmolą ir 60 ml vandens nedideliame dubenėlyje. Supilti į verdantį mišinį ir toliau virti apie 2 minutes arba kol mišinys sutirštės. Perkošti padažą per tankų sietelį. Aplaistyti kepinį, likusį padažą papilstyti aplink.
7.
Papuošti avietėmis arba šokoladiniais papuošimais.