INGREDIENTAI: 3 vienetai pomidorų
pagal poreikį perlinių kruopų (virtų)
75 gramai fetos sūrio
0.5 vieneto svogūnų
1 pundelis krapų
1 pundelis petražolių
Užpilui:
pagal skonį aliejaus
pagal skonį balzaminio acto
1 šaukštelis dižono garstyčių
1 šaukštelis medaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Paruošiame užpilą. Sumaišome aliejų, actą, garstyčias, medų bei pabarstome druska ir pipirais.
2.
Supjaustome pomidorus skiltelėmis, svogūną - plonais pusžiedžiais. Susmulkiname prieskonines žoleles, fetą. Suberiame į dubenį.
3.
Į tą pati dubenį suberiame perlinės kruopas. Viską užpilame užpilu. Išmaišome.
4.
Salotos puikiai tinka prie paukštienos patiekalų ar rytinės kiaušinienės.