INGREDIENTAI: 3 vienetai vištienos krūtinėlės (vidutinių)
9 riekelės šaltai rūkytos šoninės (apytikriai)
3 vienetai aitriosios paprikos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Įdarui:
3 šaukštai kreminio sūrio (apytikriai)
3 šaukštai čederio sūrio (tarkuoto)
pagal skonį prieskoninių žolelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vištienos krūtinėlės iš abiejų pusių apibarstykite druska, juodaisiais pipirais ir įpjaukite per visą ilgį, bet ne iki galo, padarydami joje "kišenėlę".
2.
Išvalyti paprikas – mūvint vienkartines virtuvės pirštines, nupjauti viršūnėles su koteliu ir iš jų vidaus išimti visas sėklas.
3.
Įdarui sumaišyti čederio ir kreminį sūrius, žoleles. Prikimšti paprikas įdaru.
4.
Į vištienos krūtinėles dėti po papriką ir tvirtai užspausti - suformuoti suktinuką. Suktinukus apvynioti šoninės riekelėmis ir užtvirtinti mediniais smeigtukais, kad neišsivyniotų. Sudėti į kepimo indą su grotelėmis arba kepimo popieriumi išklotą skardą.
5.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 min.
6.
Valgėme su aštriomis saldžiomis bulvėmis.
Patarimai:
•
Daugiau apie kreminį sūrį rasite šiame straipsnyje..