INGREDIENTAI: 3 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
6 vienetai juodųjų alyvuogių (be kauliukų)
30 gramų sūdytos lašišų filė (ar šaltai rūkytos)
2 šaukštai majonezo (apytikriai, naudojome Daumantų Karališką Švelnaus skonio)
Kepimui:
0.5 vieneto rausvųjų svogūnų (nedidelio)
3 šaukštai vandens
1 šaukštas aliejaus
0.5 šaukštelio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Patiekiant:
pagal poreikį juodos duonos (sausai kepintos arba tešlos šulinėlių, šaukštelių)
pagal poreikį sūdytos lašišų filė (ar šaltai rūkytos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Pirmiausia pasiruošiame svogūnus: svogūną nuvalyti, perpjauti išilgai pusiau ir supjaustyti kuo siauresnėmis juostelėmis.
2.
Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinti aliejų. Sudėti svogūnus ir, vis pamaišant, pakepinti apie 5 minutes, kol šiek tiek suminkštės. Pilti vandenį (atsargiai, aliejus karštas, neapsitaškykite!). Toliau vis pamaišant troškinti dar 5 minutes (kol išgaruos vanduo ir svogūnai dar labiau suminkštės), jei vanduo išgaruotų greičiau, pilti dar šiek tiek, jei po 5 minučių vandens dar bus - dar patroškinti. Berti cukrų, druską, vis pamaišant pakepinti dar 5 minutes. Svogūnus palikti atvėsti.
3.
Kiaušinius smulkiai sutarkuoti.
4.
Kuo smulkiau supjaustyti alyvuoges ir lašišą. Sudėti prie kiaušinių.
5.
Dėti atvėsusius svogūnus, majonezą. Išmaišyti.
6.
Tepti ant duonelės, ant viršaus uždėti lašišos.
Daugiau gardžių ir patikrintų receptų galite rasti čia