TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Senoviškas savaitgalio pyragas
Senoviškas savaitgalio pyragas

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
šiek tiek aliejaus
Tešlai:
1 kilogramas miltų
500 mililitrų pieno (šilto)
150 gramų sviesto
2 vienetai kiaušinių
6 šaukštai cukraus
50 gramų šlapių mielių
1 žiupsnelis druskos
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šaukštas pieno

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Mieles ištrinti su cukrumi ir keliais šaukšteliais cukraus. Supilti į šiltą pieną, išmaišyti ir padėti šiltai.

2.
Miltus išsijoti į didelį dubenį, jame padaryti duobutę, supilti ištirpintą bet pravėsusį sviestą, išplaktus kiaušinius, druską.

3.
Piene su mielėmis turi atsirasti burbuliukų. Jame ištirpinkite cukrų ir taip pat supilkite į miltus. Tešlą maišyti rankomis, po to paminkyti, kol tešla taps vientisa, glotni ir nelips prie rankų.

4.
Į saują įsipilti aliejaus ir išminkyti į tešlą. Padaryti gražų rutulį, apdengti drobiniu ranšluosčiu ir palikti šiltai, kad pakiltų.

5.
Pakilusią tešlą vietomis paspaudžiant nuleisti ir perminkyti. Tada vėl dėti šiltai, kad pakiltų. Kai tešla pakyla antrą kartą, galima daryti pyragus.

6.
Galima tešlą tiesiog aptepti kiaušiniu ir dėti kepti. Bet aš dariau du skirtingus pyragus, 1/3 tešlos iškočiojau, ištepiau vyšnių uogiene ir susukau į vyniotinį. Į kitą tešlos dalį įminkiau po saują razinų, džiovintų spanguolių, kelis šaukštus apelsino žievelių ir suformavau pailgą pyragą.

7.
Vyniotinį ir pyragą dėti į kepimo formą, pabarstytą miltais, ir palikti, kad pakiltų. Pakilusius pyragus ištepti kiaušinio tryniu, sumaišytu su šaukštu pieno, ir dėti kepti į 180 C laipsnių orkaitę. Kepti apie 45-60 minučių. Iškepusius pyragus aptepti pasaldintu vandeniu.




admin · 2020-11-10 06:00 · 367 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt