INGREDIENTAI: Įdarui:
4 vienetai obuolių
100 gramų cukraus
50 gramų sviesto
Tešlai:
2 stiklinės miltų (apytikriai)
1 stiklinė vandens (šilto)
150 gramų majonezo (kokybiško, pilno riebumo)
3 šaukštai cukraus
11 gramų sausų mielių
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į vandenį suberti mieles, cukrų, pamaišyti. Suberti druską, dėti majonezą ir dar kartą išmaišyti.
2.
Suberti miltus ir užminkyti tešlą. Miltų dėti tiek, kad tešlą būtų minkoma ir neliptų prie rankų, bet liktų elastinga, ne kieta. Pridengti dubenį su tešla švariu ranšluostėliu ir palikti 2 valandoms šiltesnėje vietoje pakilti.
3.
Įdarui sviestą su cukrumi ištirpinti keptuvėje arba storadugniame puode. Sudėti kubeliais pjaustytus nuluptus obuolius ir maišant pakaitinti 10 - 15 minučių.
4.
Iš tešlos formuoti norimos formos bandeles, į vidurį dėti obuolių įdaro. Bandeles išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, paliekant tarpus, nes jos kepdamos pūsis.
5.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 - 25 minutes arba kol gražiai paruduos.