INGREDIENTAI: Pagrindui:
360 gramų sausainių
175 gramai sviesto (tirpinto)
Kremui:
600 mililitrų jogurto, geriamo (abrikosų skonio)
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų cukraus pudros
150 mililitrų vandens
1 pakelis abrikosų želė
2 šaukštai želatinos
Viršui:
1 litras konservuotų abrikosų
50 mililitrų vandens
1 pakelis abrikosų želė
1 šaukštas želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sausainius sutrupinti ir sumaišyti su sviestu. Dėti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, išlyginti ir rankomis paspausti. Dėti į šaldytuvą 30 minučių, kad sustingtų.
2.
Kremui skirtą želatiną ir žele užpilti vandeniu ir palikti 20 minučių, kad išbrinktų. Vėliau pakaitinti, kad visiškai ištirptų ir palikti atvėsti. Neužvirinti!
3.
Į jogurtą supilti grietinėlę, cukraus pudrą ir gerai išplakti elektriniu plakikliu. Plona srovele, nuolat maišant, supilti želatinos ir želė masę. Paruoštą masę supilti ant sausainių ir palikti 3 valandoms sustingti.
4.
Iš abrikosų skardinės nupilti sirupą, į jį suberti torto viršui skirtos žėlė ir želatinos mišinį. Vėliau pakaitinti, kad visiškai ištriptų. Abrikosus supjaustyti ir papuošti tortą, ant viršaus užpilti paruoštą žėlė ir palikti stingti mažiausiai 4 valandoms.