TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Gaivus nekeptas jogurtinis tortas su konservuotais abrikosais
Nekeptas jogurtinis tortas su konservuotais abrikosais

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
Pagrindui:
360 gramų sausainių
175 gramai sviesto (tirpinto)
Kremui:
600 mililitrų jogurto, geriamo (abrikosų skonio)
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų cukraus pudros
150 mililitrų vandens
1 pakelis abrikosų želė
2 šaukštai želatinos
Viršui:
1 litras konservuotų abrikosų
50 mililitrų vandens
1 pakelis abrikosų želė
1 šaukštas želatinos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sausainius sutrupinti ir sumaišyti su sviestu. Dėti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, išlyginti ir rankomis paspausti. Dėti į šaldytuvą 30 minučių, kad sustingtų.

2.
Kremui skirtą želatiną ir žele užpilti vandeniu ir palikti 20 minučių, kad išbrinktų. Vėliau pakaitinti, kad visiškai ištirptų ir palikti atvėsti. Neužvirinti!

3.
Į jogurtą supilti grietinėlę, cukraus pudrą ir gerai išplakti elektriniu plakikliu. Plona srovele, nuolat maišant, supilti želatinos ir želė masę. Paruoštą masę supilti ant sausainių ir palikti 3 valandoms sustingti.

4.
Iš abrikosų skardinės nupilti sirupą, į jį suberti torto viršui skirtos žėlė ir želatinos mišinį. Vėliau pakaitinti, kad visiškai ištriptų. Abrikosus supjaustyti ir papuošti tortą, ant viršaus užpilti paruoštą žėlė ir palikti stingti mažiausiai 4 valandoms.




admin · 2020-11-08 18:00 · 393 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt