INGREDIENTAI: 500 gramų sluoksniuotos tešlos
2 šaukštai džiūvėsėlių
30 gramų sviesto
1 šaukštas cukraus pudros
600 gramų obuolių
2 šaukštai medaus
1 šaukštas cinamono
200 gramų ledų
2 šaukštai migdolų (skaldyti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sluoksniuotą tešlą atšildome kambario temperatūroje 1 valandą.
2.
Paruošiame įdarą: Nulupame obuolius, nušluostome sausai, supjaustome į keturias dalis ir išimame sėklalizdžius.
3.
Obuolius supjaustome labai plonais griežinėliais.
4.
Į keptuvę įdedame sviestą ir kaitiname keptuvę ant mažos ugnies.
5.
Kai sviestas išsilydys, sudedame obuolius ir medų. Troškiname 7 minutes.
6.
Keptus obuolius pabarstome cinamonu, sumaišome.
7.
Ant miltais pabarstyto darbinio paviršiaus labai plonai iškočiojame tešlą, suformuojame keturkampį lakštą.
8.
Apibarstome tešlą džiūvėsėliais, išskyrus kraštus.
9.
Aptepame tešlą obuolių įdaru.
10.
Atsargiai iš tešlos susukame vyniotinį. Kraštus užspaudžiame, kad kepant neišsiskleistų.
11.
Vyniotinio viršų ištepame 5 gramais ištirpinto sviesto.
12.
Išklojame skardą kepimo popieriumi.
13.
Įkaitiname orkaitę iki 190 C.
14.
Į skardą sudedame štrudelį. Dedame skardą orkaitės viduryje. Kepame 45 minutes.
15.
Iškepusį štrudelį dar kartą aptepame lydytu sviestu ir apibarstome cukraus pudra.
16.
Supjaustome maždaug 4 cm riekėmis. Valgome su ledais. Galime papuošti obuolio griežinėliais, skaldytais migdolų riešutais ir mėtų lapeliais.