INGREDIENTAI: 2 kilogramai slyvų
1 stiklinė cukraus
1 vienetas česnakai
2 vienetai aitriųjų pipirų (apytikriai)
3 vienetai cinamono lazdelių
3 vienetai lauro lapų
15 vienetų pipirų (Madagaskaro, žirnelių)
10 vienetų juodųjų pipirų (žirnelių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Slyvas perpjauti pusiau, išimti kauliukus. Slyvas sudėti į puodą, užberti cukrumi ir palikti bent 30 min, kad išsiskirtų sultis.
2.
Česnaką nulupti. Aitrius pipirus supjaustyti.
3.
Į puodą su slyvomis sudėti aitrius pipirus, cinamono lazdeles, lauro lapus, pipirus, česnaką ir virti ant mažos ugnies apie 30 min.
4.
Pagardą pilstyti į švarius, iškaitintus stiklainius, užsukti steriliais dangteliais. Stiklainius sustatyti dangteliais žemyn, uždengti šiltai ir palikti visiškai atvėsti.
5.
Užsukti į stiklainiukus. Puikiai tinka prie antienos, vištienos, blynų, liežuvio.