INGREDIENTAI: 4 vienetai kiaušinių
200 gramų juodojo šokolado
70 gramų sviesto
70 gramų cukraus
50 gramų kvietinių miltų
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį kakavos (nesaldi, formelėms pabarstyti)
pagal poreikį sviesto (formelėms aptepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Šokoladą sulaužome, sudedame į vieną dubenėlį kartu su sviestu ir išlydome mikrobangėje. Gerai išmaišome ir paliekame pravėsti.
2.
Kiaušinius išplakame viename dubenyje kartu su cukrumi plakimo šluotele. Tada supilame šokoladą, išplakame. Sudedame miltus, įberiame druskos ir išplakame.
3.
Tešlą laikome bent 30-40 minučių šaldytuve, kad sustingtų. Galima laikyti ir pernakt.
4.
Keksiukų kepimo formeles (aš naudojau metalines) ištepame sviestu, pabarstome kakava ir supilame tešlą. Man išėjo 8 pyragėliai.
5.
Kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 6-7 minutes. Jei tešla nėra labai šalta kepkite trumpiau (~6 minutes), jei tešla gana sutirštėjusi, tada kepkite ~7-8 minutes. Pyragėlių vidus turi būti skystas, bet krašteliai iškepę, dėl to reikia sekti kepimo laiką.
6.
Iškepusius pyragėlius išimame iš orkaitės ir paliekame „pailsėti“ 1 minutę kepimo formoje, tada atsargiai apipjauname kraštus, išimame šaukštu ir kiekvieną dedame ant lėkštutės. Ant pyragėlio uždedame kitą lėkštutę ir apverčiame (kad atrodytų kaip kalnelis).
7.
Patiekiame su ledais, uogomis ar šokoladiniu sirupu. Valgome iškart. Skanaus!