INGREDIENTAI: pagal poreikį paprikos
1.5 šaukštelio medaus
1 šaukštelis garstyčių grūdelių
1 šaukštelis aliejaus
1 skiltelė česnako (didelės, nuluptos)
1 gabalėlis citrinos žievelės
1/4 šaukštelio čili dribsniū (norint aštriau)
2 vienetai pipirų (grūdelių)
šiek tiek džiovinto raudonėlio (nebūtina)
šiek tiek džiovintų bazilikų (nebūtina)
Marinatui:
1 litras vandens
1 vienetas citrinų
50 gramų cukraus
50 gramų medaus
50 gramų acto
2 šaukštai aliejaus
1.5 šaukšto druskos
1 šaukštelis citrinos rūgšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į kiekvieną 0.5 ar 0.7 litro talpos sterilų stiklainį dedu: šaukštelį garstyčių grūdelių, česnako skiltelę, citrinos žievelės gabaliuką, 1,5 šaukštelio medaus, šaukštelį aliejaus, po kelis pipiru grūdelius, džiovintų bazilikų ir raudonėlio. Norint aštresnio skonio, galima dėti čilį dribsnių.
2.
Paprikas nuplaunu, išimu sėklas, supjaustau juostelėmis. Citriną perpjaunu pusiau.
3.
Į verdanti vandenį dedu paprikas ir citriną (litrui vandens vieną citriną).
4.
Kai vanduo pradeda virti, paprikas išgriebiu iš vandens kiaurasamčiu, sudedu į stiklainiukus, kiek telpa. Ištraukiu citriną. Iš likusio vandens verdu marinatą - įspaudžiu išvirusias citrinas ir kiekvienam litrui skysčio pilu 50 g cukraus, 50 g medaus, 50 g acto, pusantro valgomo šaukšto druskos, 2 šaukštus aliejaus ir šaukštelį citrinos rūgšties. Užvirusį marinatą užpilu ant paprikų, uždarau stiklainį, apverčiu, užkloju, palieku atvėsti.
5.
Toks pats marinatas tinka ir kopūstams marinuoti.