TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Jokūbas Steponas Rimgaudas Vakarė Rufas
Nostalgiškieji žagarėliai "Auselės"
Žagarėliai auselės

Porcijų skaičius: 20


INGREDIENTAI:
1.5 stiklinės grietinės
1 stiklinė kefyro
pagal poreikį miltų (kad tešla būtų minkoma, bet ne kieta)
3 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus (arba pagal skonį)
4 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis sodos
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
Patiekiant:
šiek tiek cukraus pudros

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinius išsukti su cukrumi iki purios masės, supilti grietinę, kefyrą, išplaktą su soda, suberti vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišyti.

2.
Suberti persijotus miltus ir užminkyti tešlą. Tešla turi būti kočiojama, bet miltų nepadauginti. Miltų gali berti po truputį, vis paminkyti ir žiūrėti, kad tešla būtų tinkamos konsistencijos - minkoma, bet ne kieta.

3.
Išminkytą tešlą padalinti į 3 dalis, 2 dalis suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą. Tešla pastovėjusi šaldytuve 2 - 3 paras būna geresnė, iškepę auselės būna tuščiavidurės, traškesne plutele. Dėl to iš pradžių kepti tik iš 1 dalies, 2 - 3 partijas kepti kitom dienom.

4.
Tešlą kočioti patogu ant aliejumi ištepto paviršiaus, tada tešla nelimpa prie rankų ir verdant aliejuje neputoja ir nedega. Iškočioti maždaug 0,5 centimetro storio lakštą, supjaustyti juostelėmis, jų viduryje padaryti pjūvį ir auselę pernerti per įpjovą.

5.
Auseles virti puode įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Išėmus dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus.

6.
Patiekiant pabarstyti cukraus pudra.




admin · 2020-11-05 15:00 · 250 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt