INGREDIENTAI: 600 gramų miltų
300 mililitrų pieno (šilto)
100 gramų sviesto
80 gramų cukraus
42 gramai šlapių mielių
0.5 šaukštelio druskos
šiek tiek vanilės esencijos (pagal skonį)
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių trynių
2 šaukštai pieno
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Mieles išsukti su cukrumi, kad cukrus ištirptų, tada supilti pieną, ne šiltesnį nei 40 C laipsnių. Įpilti išlydytą ir atvėsintą sviestą, įberti druską, vanilės aromatą. Viską išmaišyti, berti persijotus miltus ir pradėti minkyti tešlą. Tešlą minkyti apie 6 - 8 minutes, tada įdėti į aliejumi išteptą dubenėlį, uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti iškilti apie 40 - 50 minučių.
2.
Padaliname tešlą į 2 lygias dalis, kiekvieną dalį dar į tris ir rankomis iškočiojame 45 - 50 centimetrų "dešreles". Iš jų supiname kasą ir sujungiame į vainiką. Taip pat padarome ir iš likusios tešlos. Dedame vainikus ant skardos išklotos kepimo popieriumi, vėl uždengiame rankšluosčiu ir dar paliekame kilti šiltoje vietoje apie 30 - 35 minutes.
3.
Prieš kepant aptepame trynio - pieno plakiniu. Kepame 200 - 210 C temperatūroje apie 15 - 20 minučių. Išėmus iš orkaitės paliekame apie 15 minučių atvėsti, po to pabarstome cukraus pudra.