INGREDIENTAI: 2.5 kilogramo paprikos
500 mililitrų vandens
250 gramų aliejaus
200 gramų acto 9%
100 gramų cukraus
1 galva česnako
1 vienetas petražolių šaknų
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pirmiausia reikia paruošti stiklainius: gerai išplauti (taip pat ir dangtelius), perpilti verdančiu vandeniu.
2.
Paprikas nuplauti, perpjauti, išimti sėklas, supjaustyti juostelėmis, kubeliais ar kita norima forma.
3.
Vandenė, actą, aliejų, cukrų, druską išmaišyti puode. Pjaustytas paprikas kartu su petražolės šaknimi bei česnaku pavirinti apie 5 min. marinate.
4.
Daržoves sudėti į stiklainius, stiklainiukus sterilizuoti 15 min. (dangtelių iki galo užsukti nereikia, užtenka tik pridengti stiklainiukus). Baigus kaitinti, dangtelius užsukti, stiklainius trumpam apversti. Kai daržovės atšąla, padėti šaltai.