INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo kiaulienos šoninės su odele (be kaulo)
500 gramų rupi duska
Marinatui:
2 stiklinės vandens
1 stiklinė apelsinų sulčių
0.5 stiklinės ananasų sulčių
5 skiltelės česnako
4 šaukšteliai druskos
1 vienetas citrinų (sulčių)
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Česnaką smulkiai sukapoti.
2.
Marinatui sumaišyti sultis, vandenį, 4 šaukštelius druskos, raudonėlį. Marinatą perkošti. Specialiu švirkštu įšvirkšti marinatą į mėsą. Nusausinti.
3.
Šoninę dėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą odele į viršų. Kloti rupios druskos sluoksnį, išlyginti paviršių.
4.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 – 40 min. Druskos luitą nuimti. Padidinti kaitrą iki 250 C laipsnių ir kepti dar 15 min.