INGREDIENTAI: 650 gramų miltų
300 mililitrų pieno
65 gramai sviesto
1 vienetas kiaušinių
50 gramų cukraus
25 gramai šlapių mielių
0.5 šaukštelio druskos
šiek tiek cukraus pudros (apibarstymui)
500 mililitrų aliejaus (kepimui)
200 mililitrų džemo (įdarui, naudojau melynų slyvų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Mieles sutrinti su cukrumi, šlakeliu pieno ir pora šaukštų miltų. Likusį pieną pakaitinti su sviestu, kol sviestas ištirps, bet neužvirti ir palikti atvėsti iki kambario temperatūros.
2.
Pieną su sviestu užpilti ant mielių, suberti druską, įmušti kiaušinį, suberti likusius miltus ir užminkyti vientisą tešlą. Ją uždengti ir palikti pakilti.
3.
Iš pakilusios tešlos iškočioti 1 centimetro storio lakštą, stikline išspausti apskritimus ir palikti pakilti, kol padvigubės.
4.
Spurgas virti aliejuje įkaitintame iki 180 C temperatūros apie 1-2 minutes iš abiejų pusių, kol taps gražios auksinės spalvos. Iškepusias spurgas perkelti ant popierinio rankšluosčio ar sietelio.
5.
Įdarui pasirinktą džemą įspausti į spurgas konditerirniu švirkštu su ilgu antgaliu. Paruoštas spurgas apibarstyti cukraus pudra.