INGREDIENTAI: Tešlai:
130 gramų kvietinių miltų
120 gramų sviesto (šalto)
2 šaukštai vandens (ledinio)
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
3 vienetai rabarbarų (stiebų)
1 sauja trešnių
pagal skonį rudojo cukraus
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštas krakmolo
Kremui:
250 gramų rikotos
2 šaukštai cukraus pudros
1 šaukštelis krakmolo
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
Pabarstymui:
1 žiupsnelis rudojo cukraus
pagal poreikį cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai miltus sumaišome su druska, įtarkuojame šaltą sviestą ir išmaišome. Sviestas turi apsivelti miltais. Greitai permaišome, kad susijungtų į vientisą masę. Esant poreikiui pilkite vandens. Dedame į šaldytuvą 20 minučių.
2.
Įdarui rabarbarus supjaustome ir užberiame cukrumi. Atsiradus sirupui, dalį sirupo nupilkite ir atidėkite. O rabarbarus užkaiskite ant silpnos kaitros.
3.
Į atidėtą sirupą dėkite šaukštą krakmolo, išmaišykite ir pilkite ant rabarbarų masės. Supilkite citrinų sultis. Kaitinkite, kol sutirštės. Labai trumpai, nes rabarbarai neturi išsileisti. Atvėsinkite.
4.
Trešnes pjaukite pusiau ir pašalinkite kauliukus ir kotelius.
5.
Iš tešlos iškočiokite skritulį, perkelkite į skardą išklotą kepimo popieriumi.
6.
Aptepimui kiaušinį išplakite.
7.
Kremui rikotą sumaišykite su cukraus pudra ir krakmolu.
8.
Į vidurį dėkite rikotos masę, ant viršaus rabarbarus ir padėliokite trešnių puseles. Kraštus užlankstykite taip, kad apgaubtumėte dalį įdaro. Patepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite ruduoju cukrumi.
9.
Kepkite 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-60 min. Reikia žiūrėti, kaip atrodo, nesudeginkite. Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės tipo. Iškeptą galetę gerai atvėsinkite arba tiekite karštą su ledais. Prieš pjaunant, apibarstykite cukraus pudra.