TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-28 01:47
Cukinijų galetė su sūriu (be kiaušinių)
Cukinijų galetė su sūriu (be kiaušinių)

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
Tešlai:
200 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
120 gramų sviesto (šalto)
60 gramų graikiško jogurto (arba grietinės)
60 mililitrų vandens (šalto)
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
100 gramų fermentinio sūrio
150 gramų cukinijų (jaunos)
1/4 šaukštelio džiovinto raudonėlio
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai į dubenį suberti miltus, druską. Dėti jogurtą, pilti vandenį. Sudėti kubeliais pjaustytą šaltą sviestą (mes supjaustėme į 16 kubelių). Tarp pirštų trinant sviesto kubelius, suminkyti tešlą. Tešla bus minkšta, tik vos vos limpanti prie rankų. Jei bus labai lipni, galima berti dar šiek tiek miltų. Tešlos neperminkyti, kad neištirptų sviestas.

2.
Tešlą suformuoti į kamuolį, įdėti į maišelį ar sandarų indelį ir dėti į šaldytuvą 30 minučių.

3.
Sūrį stambiai sutarkuoti.

4.
Cukiniją supjaustyti maždaug 1 cm storio griežinėliais.

5.
Atšaldytą tešlą iškočioti iki maždaug 28 cm skersmens. Kraštai gali būti šiek tiek nelygūs. jie užsilankstyts ir atrodys dailiai. Patogu kočioti tiesiai ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

6.
Ant tešlos vidurio, paliekant po kelis centimetrus nuo krašto, paskirstyti sūrį. Išdėlioti cukinijų griežinėlius. Pabarstyti prieskoniais. Į vidinę pusę užlankstyti tešlos kraštus.

7.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (naudojome kaitinimo iš apačios + vėjelio funkciją) apie 30 minučių, ar kol tešlos krašteliai dailiai apskrus.

8.
Iškepusią galetę palikti kelias minutes atvėsti, tuomet pjaustyti ir skanauti!


Patarimai:

Dalį fermentinio sūrio galima keisti ir kitokiu mėgstamu, pvz., fetos, čederio ar kitokiu mėgstamu.




admin · 2020-10-30 03:00 · 383 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt