INGREDIENTAI: 1 kg neriebios sprandinės
3 - 4 morkos
1 didelis svogūnas
3 skiltelės česnako
0,5 taurės raudono vyno
1 valgomas šaukštas maltų džiovintų grybų
keli lauro lapeliai
3 - 4 kvapnieji pipirai
2 kupini šaukštai miltų
druska
pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sprandinę supjaustykite griežinėliais, išmuškite, jei gaunasi labai didelis gabalas – padalinkite pusiau. Pabarstykite prieskoniais, dėkite juostelėmis pjaustytas morkas, susukite ir sutvirtinkite dantų krapštuku. Suktinukus apvoliokite miltuose ir pakepinkite ant šlakelio aliejaus iš visų pusių (ant stiprios ugnies). Atidėkite į puodą, kuriame troškinsis suktinukai. Supjaustykite kubeliais svogūną, likusias morkas, pakepinkite toje pačioje keptuvėje, suberkite pjaustytus česnakus, likusius miltus bei maltus grybus, apkepinkite. Supilkite vyną, gerai išmaišykite, supilkite ant suktinukų. Į puodą įberkite kvapniuosius pipirus, sudėkite lauro lapus, įberkite druskos, įpilkite verdančio vandens, uždenkite ir troškinkite apie 40 min. karts nuo karto permaišykite, kad tolygiai išsitroškintų mėsa. Jei reikia įpilkite dar šlakelį vandens. Skanaus!