INGREDIENTAI: 4.5 kilogramo kalakuto
200 gramų sviesto
1 sauja šalavijo
1 sauja rozmarino
2 šaukšteliai druskos
2 šaukšteliai pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Jei reikia, kalakutą išdarinėti.
2.
Druską ir pipirus išmaišyti. 2/3 mišinio ištrinti kalakuto vidų.
3.
Keptuvėje ištirpinti sviestą. Kai jis visiškai ištripsta, 1 minutę apkepinti šalavijus ir rozmarinus. Žnyplėmis ištraukti žoleles ir jas sudėti į kalakutą. Surišti kalakuto kojas.
4.
Kalakuto paviršių aptepti nuo žolelių likusiu sviestu, apiberti likusiu druskos ir pipirų mišiniu.
5.
Kepti iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 2.5 - 3 valandas, priklausomai nuo kalakuto dydžio.