INGREDIENTAI: 250 gramų smidrų
4 vienetai kiaušinių
200 gramų pievagrybių
2 vienetai pomidorų
1 šaukštas sviesto
1 pundelis petražolių (lapelių)
1 sauja gražgarsčių (nebūtina)
1 skiltelė česnako
1 žiupsnelis malti baltieji pipirai
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Pievagrybius ir smidrus nuplauname. Pievagrybius supjaustome riekelėmis, česnaką nulupame ir pasmulkiname. Smidrus nusausiname ir nulaužiame sumedėjusias dalis. Supjaustome nedideliais gabalėliais.
2.
Keptuvėje ištirpiname sviestą. Suberiame česnaką ir pievagrybius. Pakepiname kelias minutes. Suberiame smidrus. Pagardiname druska ir pipirais.
3.
Kiaušinius mušame į dubenį ir paplakame šakute. Supilame į keptuvę. Beriame petražolių lapelius. Kaitiname ant silpnos ugnies, keptuvę uždengę dangčiu, apie 7 min, kol paviršius pradės tvirtėti. Išjungiame ugnį ir dar šiek tiek omletą palaikome uždengtą. Gražiai jį perkeliame į lėkštę.
4.
Pomidorus supjaustome skiltelėmis, pagardiname druska ir pipirais.
5.
Omletą patiekiame su gražgarsčių lapeliais ir pomidorais.