TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Maksimas Virgilijus Skomantas Girdvydė Virgis Girvydė Skomantė Skalmantas
Baklažanų bokšteliai su jautiena
Baklažanų bokšteliai su jautiena

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
400 gramų jautienos faršo
200 gramų konservuotų pomidorų (savo sultyse)
100 gramų kietojo sūrio (parmezano, džiugo ar kito kietojo)
1 vienetas baklažanų
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
šiek tiek raudonėlio
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Supjaustyti svogūną kubeliais ir pakepinti keptuvėje, iki taps auksinės spalvos. Sudėti kapotą česnaką ir pakepti apie minutę, iki pasklis malonus aromatas. Sudėti jautieną, dar viską drauge pakepti. Baigiant kepti sudėti šiek tiek pasmulkintus pomidorus savo sultyse ir dar 10 - 15 minučių patroškinti, jog padažas sutirštėtų. Tada suberti raudonėlius, pagardinti druska bei pipirais ir išmaišyti.

2.
Baklažanus supjaustyti griežinėliais, pabarstyti druska ir pakepinti gerai įkaitintoje keptuvėje ant šiek tiek aliejaus. Išėmus iš keptuvės, baklažanus padėti ant popierinio rankšluosčio, jog sugertų aliejaus perteklių.

3.
Tada lėkštėse kiekvienam valgytojui dėlioti po bokštelį: sluoksnį mėsos padažo, baklažano riekelę, vėl dėti mėsytę, vėl baklažaną ir ant viršaus užbarstyti tarkuoto permezano.




admin · 2020-10-27 21:00 · 444 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt