INGREDIENTAI: 5 vidutinio dydžio skumbrės (apie 300 g kiekviena)
1 kg bulvių
2 žaliosios citrinos
2 konservuotos paprikos
2-3 skiltelės česnako
0,5 šaukštelio kmynų
0,5 šaukštelio kalendros
4 šaukštai alyvuogių arba saulėgrąžų aliejaus
Druskos pagal skonį
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulves perpjaukite per pusę ar į keturias dalis, priklauso nuo bulvės dydžio. Bulves pavirkite apie 10 minučių, nusausinkite ir sudėkite į kepimo indą. Žuvis išdarinėkite ir įtrinkite prieskonių mišiniu. Prieskonių mišinys: sutrinti česnakai sumaišyti su kmynais, druska, aliejumi, susmulkinta paprika ir kalendra. Suprieskoniuotas žuvis sudėkite ant bulvių. Citrinas perpjaukite į keturias dalis ir sudėkite ant žuvies. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.